Forrige pressemelding fra mars 2008.

Sendes til:
pressemelding krøllalfa nuug
bruker krøllalfa skolelinux no
o3 krøllalfa skolelinux no
nyheter krøllalfa nrk no
computerworld, datanytt, digi, hardware, itavisen

Pressemelding

Ny utgave av norsk stavekontroll med synonymordliste

Mer en fire år etter forrige utgave av den frie norske stavekontrollen ble gitt ut sist gang er en ny versjon klar. Utviklerne er veldig glade for å ha en forbedret utgave klar.

Den største endringen er at byggesystemet for stavekontrollen er skrevet om til å akseptere ord med bindestrek inkludert (et eksempel er ordet "e-post").

– sitat, sier prosjektdeltager Petter Reinholdtsen.

Takket være samarbeidet med synonymordlisteprosjektet på synonymer.merg.net er synonymordlista for bokmål derfra tilgjengelig sammen med ordlista for bokmål og nynorsk. En synonymordliste for nynorsk er også med, men den er på prøvestadiet og meget liten.

Stavekontrollpakken og synonymordlistene brukes i OpenOffice.org, Koffice, Mozilla Thunderbird, Firefox og en rekke andre programmer, både på Windows, Mac, Linux og BSD.

Det hele utgis under den frie lisensen GPL, og kan fritt lastes ned fra nettet. Ferdige pakker for OpenOffice.org er også tilgjengelige fra samme sted.

Det norske stavekontrollprosjektet er i kontakt med lignende prosjekter, blant annet for å forbedre stavekontrollteknologien, for å utveksle verktøy for vedlikehold av orddatabasen, og for å få tilgang til relevante datasett. Et av disse prosjektene er et separat prosjekt ved Sametinget som er i gang med å utvikle samisk stavekontroll, blant annet for MS Word og OpenOffice.org.

Kontaktperson

Axel Bojer, prosjektdeltager
E-post: axelb krøllalfa skolelinux no
Tlf: +47 954 32 417

Referanser

Fra NEWS-fila i kildekodepakken

Release 2.1 (2012-09-30)