Vertalingen: Duits Engels Italiaans Fran├žais

De doelstelling voor ons project is volledige ondersteuning voor de Asus Eee PC in Debian. Dit is een korte samenvatting van onze vooruitgang:

Installatie module

We installeren een echt Debian (http://www.debian.org/index.nl.html) systeem op de Eee, niet een gevorkte versie. De installatie module werkt via ethernet of wifi (WEP). We hebben ook beta versies van de ?WPA installatie module. Alle versies installeren een Debian Lenny systeem. Voor mensen met extra vereisten (bvb. crypto) hebben we ?instructies voor de standaard Debian installatie module.

Hardware ondersteuning

Ons project ondersteunt alle hardware onderdelen in de Asus Eee PC modelen. Met elke versie automatiseren we de hardware configuratie meer. Voor de rest geven we uitleg betreffende een handmatige configuratie. Ons doel is volledig vrije hardware ondersteuning.

Uiteraard zijn de oudste DebianEeePCDutch/Modelen het best ondersteund, maar het zal niet lang meer duren totdat we alle modelen volledig ondersteunen. In het bijzonder, ondersteuning voor de 701, 900 en 900A is reeds heel goed. De 901, 1000 en 1000H modelen worden momenteel ook ondersteund, hoewel de stand van zaken voor de standaard draadloze kaart driver nog steeds een probleem is. Het is moeilijk om Asus bij te houden met hun introductie van nieuwe modelen, maar al naargelang de hardware zijn sommigen reeds ondersteund. Bij voorbeeld, geen van ons heeft reeds een 904HD of een 1000HD om mee te testen. En we weten dat de 701SD een andere draadloze kaart heeft die ons enige tijd zal kosten om ze te ondersteunen.

Flexibel systeem

De installatie module zet een werkend basis systeem op dat gebruikers kunnen vervolledigen naargelang hun vereisten. We hebben wel aanpassingen gemaakt in de installatie voor specifieke vereisten voor de Eee hardware, maar we hebben het systeem niet simpeler gemaakt. We willen een stevige basis maken die zal blijven werken wanneer je het systeem ?configureerd, aanpast en ?uitbreid. We willen dat onze gebruikers het systeem kunnen aanpassen. Dat is een belangrijke secundaire doelstelling van ons project.

Toepassingen

Doordat we standaard debian op de Eee PC gebruiken is het mogelijk om ?toepassingen te selecteren van het enorme Debian archief met toepassingen. Het is makkelijk om toepassingen te installeren of te verwijderen met de standaard Debian hulpmiddelen. Je kan makkelijk toepassingen uitproberen zonder je systeem te beschadigen.

Documentatie

Onze wiki bevat documentatie voor de Eee-specifieke zijde van ons project. Het legt uit hoe je het systeem kan installeren, ?configureren en ?uitbreiden. De wiki is beschikbaar in verschillende talen. Voor andere, niet Eee-specifieke vragen kan je bij de uitgebreide Debian documentatie terecht.

Gemeenshapsondersteuning

Debian heeft een erg aktieve gemeenschap met veel mailinglijsten, nieuwsgroepen en irc kanalen. Er zijn veel mensen die elkaar helpen met allerlei soorten vragen. Ons eigen project heeft een groeiende groep mensen die klaar staan om vragen te beantwoorden betreffende Eee Debian questions op ons irc kanaal ( irc://irc.oftc.net/#debian-eeepc ) en mailinglijst.