Pressepakke for Skolelinux 3.0 Terra

(The rest of this page is in Norwegian, for English please see http://wiki.debian.org/DebianEdu/PressReleases/PressPackage_3.0/English )

Pressepakke til distribusjon ved utgivelse av 3.0.

Denne pressepakken inneholder følgende deler:

  1. En pressemelding med annonseringen av utgivelsen av Skolelinux 3.0 med mediakontakter for fem land og generell informasjon.
  2. Sitater fra utviklere, mediakontakter og beta-testere.

Pressepakken er tilgjengelig på Norsk, Engelsk og andre språk online på http://wiki.debian.org/DebianEdu/PressReleases/

Mediainformasjon

Denne fritt tilgjengelige 'pressepakken' fra Debian-Edu er gjort tilgjengelig som en del av utgivelsen av utgave 3.0 ("Terra") av vår Skreddersøms Debian- Distribusjon - Skolelinux.

For spørsmål rundt 'pressepakken' eller innholdet i denne, ta kontakt med Debian-Edus mediakontakter som finnes her: http://wiki.debian.org/DebianEdu/PressReleases/PressRelease_DebianEdu-3.0_Terra

1: Pressemelding

Skolelinux 3.0 er klar. Dette er en Community-release med omfattende støtte fra regionale og nasjonale prosjekter i Tyskland, Spania, Frankrike og Norge. Skolelinux-prosjektet er nå en del av Debian under navnet Debian-Edu Flere prosjekter i en rekke land gir nå ut tilleggsfunksjonalitet for lokal bruk av Skolelinux. Skolelinux støtter nå mer enn 50 språk.

Dette er nytt i Skolelinux 3.0:

Om Skolelinux:

Skolelinux er en helhetlig dataløsning skreddersydd etter skolens behov og ressurser. Det er et ferdig datasystem for skolene, der skolen selv ikke trenger sette sammen enkeltkomponentene.

Skolelinux er Debian-Edu-prosjektets Skreddersøms Debian Distribusjon (CDD). Skolelinux er installert ved et stort antall skoler i Norge, Tyskland, Frankrike og andre land. Fylker, kommuner og kommersielle leverandører benytter Skolelinux på tvers av flere skoler, administrert, drevet og vedlikeholdt sentralt. Service-leverandører raporterer at "lavkalori-klientene" bare krever halvparten av vedlikeholdskostnadene som andre skrivebord- og arbeidsstasjons-løsninger.

Den neste milepælen for Skolelinux-utvikling vil være å slå sammen den Debian-baserte LinEx-distribusjonen med Debian-Edu. For øyeblikket er LinEx brukt av mer enn 250,000 studenter og offentlig ansatte i regionen Extremadura i Spania.

I dybden:

"Lavkalori klienter" er også kjent som diskløse arbeidsstasjoner. De kjører programvare lokalt på klienten. All programvare kommer fra serveren i stedet for lokalt fra klientens harddisk. Anbefalt minimum konfigurasjon for klient-maskiner er > 256 MB RAM og 800 MHz CPU.

Skolelinux har nå oppdaterte verktøy for systemovervåkning og vedlikehold.

Veikart for sammenslåingen av LinEx og Debian-Edu:

Vennligst observer at dokumentasjonen for 3.0 Terra-utgivelsen kun er tilgjengelig på engelsk for øyeblikket og inneholder noen skarpe kanter. Vi har vektet en utgivelse før slutten av sommerens ferie som mer viktig og vi vil fikse de skarpe kantene i de kommende ukene; samtidig som vi forventer flere oversettelser av denne. Feilrettelser vil bli inkludert i den kommende 3.0 r1-utgivelsen.

Kontaktinformasjon

For mer informasjon om Debian-Edu/Skolelinux, se våre nettsider på http://www.skolelinux.org.

Informasjon om nedlasting:

En komplett liste over endringer og nyvinninger er tilgjengelig fra http://wiki.debian.org/DebianEdu/ReleaseNotes (engelsk).

2: Sitater

Steffen Joeris, Utvikler - Tyskland:

Steffen Joeris, Utvikler, Tyskland:

Anders Kringstad Hanssen, Leder, Fri programvare i skolen - Norge:

Knut Yrvin, relasjonsansvarlig, Skolelinux-prosjektet - Norge:

Holger Levsen, Developer - Germany:

Richard Brand, Den tyske skole Oslo - Norge:

Trond Mæhlum, Rådgiver IKT, Kongsvinger kommune - Norge:

Viggo Fedreheim, Narvik kommune - Norge: