Tips betreffende rapporteren van bugs

De emaillijsten ontvangen vrij vaak vragen over waarom dingen niet werken. Van het standpunt van een ontwikkelaar bekeken zijn deze vragen dikwijls nogal vaag. Waardoor het meer tijd kost om een oplossing te vinden, daar meerdere ronden van vraag en antwoord noodzakelijk zijn om de nodige informatie te verzamelen om een ontwikkelaar of andere gebruiker toe te laten een bruikbaar en voldoende antwoord te geven.

Daarnaast is het altijd interessant voor de ontwikkelaars om te weten of de oplossing werkt (of nietwerkt). De voor testen beschikbare hardware is beperkt. Daarom is het belangrijk dat naast de ontwikkelaars ook andere mensen Skolelinux gebruiken en testen op zoveel mogelijk vershillende computers, met zoveel mogelijk verschillende profielen. Het is echter van het allerhoogste belang om grondige feedback te geven betreffende deze installaties zodat we weten wat er gebeurd is.

Hieronder volgt een lijst van informatie die we nodig hebben om je met problemen te helpen:

Deze informatie verstuur je naar een van de bovenstande mailinglijsten. Doe dit bij voorkeur in het engels, op die manier kunnen alle ontwikkelaars met de bug aan de slag in plaats van enkel diegenen die nederlands spreken.

Aan iedereen die rapporteerd betreffende testsituaties vrage we ook om de vernoemde logfiles beschikbaar te maken. Doe dit door ze als bijvoegsel aan de mail te hangen, of ze op je website te plaatsen en ons de URL te sturen. Indien je geen netwerk verbinding hebt op de machine waar Skolelinux geinstalleerd is, kun je de logbestanden met een diskette kopiƫren naar een machine met netwerk verbinding. Algemene opmerking, het komt zelden voor dat men te veel informatie verstrekt.